top of page

Річниця легендарного бою під Крутами

29 січня в Україні відзначається річниця бою під Крутами, який для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.

Завдяки звитязі та сміливості українських воїнів ворожий наступ більшовиків на Київ було зупинено на декілька днів. У цей час відбувалися переговори між Українською Народною Республікою і країнами Четверного союзу. 9 лютого 1918 року Брестський мирний договір було підписано. Він означав визнання самостійної Української Народної Республіки суб’єктом міжнародних відносин.

У 2024 році відзначається 106 річниця бою під Крутами. На заняттях з історії України студенти 1 курсу детально розглядали, обговорювали, висловлювали власні думки щодо тих  події. Дійшли до висновку, що в історичному розумінні бій під Крутами є прикладом того, як молодь може піти на нерівний бій і зупинити наступ на Київ. Це приклад самопожертви й відданості в захисті української держави.

"Бій під Крутами став символом героїчної боротьби української молоді, яка віддала своє життя заради незалежності своєї Батьківщини. Ми хочемо, щоб  розповсюджувалася інформація про цей бій, щоб молодь України ставала більш обізнаною, щоб знала своє минуле." З цією метою студенти першого курсу почали творчу роботу над відеопроектами з цієї тематики.

Здобувачі  освіти опрацювали історичний матеріал і створили авторські відео про бій під Крутами. Найкращі відеороботи студентів пропонуємо до вашої уваги.


Клік на зображенні






25 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page